construint jocs

Tallers de creació de jocs

 

 

Segons les necessitats i objectius que volgueu assolir, aquest taller es realitza en tres nivell de profunditat:

  1. Introducció a la creació de jocs (sessió única de 3h)

Introducció a l‘Aprenentatge basat en jocs (GBL), als beneficis de jugar i a la creació de jocs lúdics i pedagògics. Explicació inicial i dinàmica en grups en què intentarem imaginar un primer esbós d’un possible prototip (fase creativa inicial).

1r esquema prototip DIVE
1r esquema prototip DIVE

2.  Taller bàsic de creació de jocs: de la idea al prototip. ( 9h, recomanat 3 sessions de 3 h)

Taller estructurat en 3 sessions de 3h, en què passarem de la idea a l’acció! Parlarem de les diferente fases de creació del joc, de les diferents mecàniques, i acabarem creant el nostre primer prototip.

Cartes 1r prototip ROBOTIC
Cartes 1r prototip ROBOTIC
fitxes prototips
fitxes prototips

 

3.  Taller de creació de jocs: de la idea a l’acció (16h-20hores)

Taller basat en la metodología del Hands on i l’aprenentatge Basat en Jocs. Després d’una petita introducció al món dels jocs, entrarem en les diferents fases del procés creatiu al llarg de les diferents sessions. Explicarem diferents mecàniques i components de joc, possibles objectius i jugadors. Dissenyarem el nostre primer prototip, i testejarem la seva jugabilitat. Parlarem de possibles eines i vies d’edició i maquetació, i de manera optativa i voluntària, introduirem els jocs resultants en els nostres game lab.

Orientada a extraescolars, centres cívics, casals de joves, professorat i particulars interessats en la creació de jocs.

Per què crear un joc de taula?

La utilitat de crear un joc de taula es divideix en dos tipus d’objectius: els que pretenem aconseguir  durant el propi procés de creació, i els pretenem que aconsegueixin les jugadores i jugadors del nostre joc.

Les diferents fases del procés de creació d’un joc permeten desenvolupar moltíssimes habilitats, com per exemple:

  • Creativitat
  • Emprenedoria
  • Cooperació
  • Treball en equip
  • Lògica i pensament abstracte
  • Llenguatge
  • Disseny, plàstica/ habilitats manuals

 

A més a més, fer un joc propi és un petit “part” d’una critaura ideada, dissenyada i creada per nosaltres, que ens dóna seguretat, autoestima i felicitat!

En el taller bàsic Creació de jocs… de la idea al prototip  (9h)  ens basem en el propi procés de creació, i en la creació d’un joc inicialment de caire lúdic. Serà a través de la pràctica personal i la millora del prototip del joc creat que es podrán abarcar objectius pedagìgocs o tècnics amb el joc creat.

En el taller  d’aprofundiment (20h),  s’abarcaran els dos tipus d’objectius de manera més àmplia.

 

Transformem jugant